Hoe maak je sporten leuker?

Sporten

Sinds een maand ben ik fanatiek aan het sporten. Hiervoor sportte ik helemaal niet, en daarvoor had ik wel een abonnement op de sportschool maar ging ik maximaal 1 keer per week of helemaal niet. Hier wilde ik verandering in gaan brengen. Samen met met mijn eetpatroon heb ik de omslag gemaakt naar een gezondere leefstijl waarbij het doel is om een lichaam te krijgen waar ik zeker over kan zijn en beter in mijn vel kom te zitten.

Maar zoals veel van jullie waarschijnlijk ook hebben is het toch altijd weer moeilijk om jezelf naar de sportschool te slepen. En op een gegeven moment is de motivatie toch weer moeilijk te vinden. Hier geef ik jullie een paar tips hoe je sporten leuker kunt maken en die motivatie kan blijven behouden!

1. Kies één dag in de week uit wat jou dag(deel) wordt. Bijvoorbeeld een ochtend in de week dat je gaat sporten en daarna meteen door gaat naar de markt om lekker vers fruit te halen, een visje (ik hou ontzettend veel van haring bijvoorbeeld) of een lekker vers gebraden kip. Zodat als je thuis komt meteen een lekkere maar ook gezonde lunch hebt. Daarna lekker rustig aan douchen en jouw dag is helemaal goed. In de ochtend sporten vind ik altijd heerlijk, omdat ik heel vrolijk, energievol en ontspannen wordt van sporten. Als ik dan de dag begin met een lekkere workout ben ik voor de rest van de dag happy. Zélfs als het bewolkt is en regent.

2. Probeer samen met iemand af te spreken. Als je dan afspreekt zijn jullie voor elkaar de motivatie om te gaan. Omdat je namelijk een afspraak maakt zeg je het sporten minder gauw af, dan als je alleen gaat. Nu moet je je waarschijnlijk naar iemand verantwoorden namelijk waarom je dan niet kan gaan.

3. Zet het sporten in je agende van te voren. Zo voorkom je dat je andere plannen gaat maken en hou je ruimte vrij om te sporten. Houd er dan wel rekening mee dat je genoeg tijd in je agenda zet om te sporten. Aangezien je er heen moet, daarna wilt gaan douchen en het is nooit fijn om te haasten.

4. Maak een speciale playlist voor het sporten met nummers erin die jou motiveren.

5. Trakteer jezelf op een goed sportoutfit, maar ook een outfit die je leuk vind om te dragen. Zo vind je het in ieder geval niet erg om je sportkleren aan te doen.

6. Varieer in het sporten. Doe bijvoorbeeld de ene keer een groepsles, de andere keer krachttraining of cardio. Er zijn zoveel mogelijkheden. Als je het even niet weet kan je het natuurlijk ook aan een sportmeneer of mevrouw van jouw sportschool vragen of zij nog leuke variaties voor jouw hebben. Daarbij kan je natuurlijk ook binnen groepslessen variΓ«ren, bodyshape, zumba, spinning, bodybalance etc.

Hoe ziet jouw sportschema eruit? Deel het bij de reacties! Zo kunnen we elkaar ook weer blijven inspireren en motiveren. πŸ™‚

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *