Zomer-Favo: Zalm met Asperges

zalm met asperges

Een heerlijk recept, dat snel op tafel staat, gezond is en ook nog eens heel lekker. Dat is de zomer-favo van dit jaar; zalm met groene asperges! Hoe je dit kunt maken?

Wat heb je nodig?

Zalm met huid
2 el. Olijfolie
1 citroen
4 teentjes knoflook
Groene asperges
Zout en Peper

Hoeveel asperges en zalm je nodig hebt, hangt er geheel van af voor hoeveel personen je het recept gaat maken. 100 gram zalm en 100 gram asperges per persoon is goed. Dit is een richtlijn, dus dit hoef je niet perse aan te houden.

Verwarm de oven voor op 180Β ΒΊC en vul de bakplaat met bakpapier. Plaats de zalm met de huid er nog op in het midden van de bakplaat. Mix in een kom 1 eetlepel olijfolie, de rasp van de citroen, 1 eetlepel citroensap (van de citroen die je net geraspt hebt) en 2 teentjes knoflook. Verspreid deze mix gelijkmatig over de zalm. Je kunt eventueel nog een paar schijfjes citroen op de zalm leggen. Breng op smaak met zout en peper. Bak de zalm in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten.

Mix de overige 2 teentjes knoflook met 1 eetlepel olijfolie voor over de asperges. Nadat de zalm 10 minuten in de oven heeft gezeten, verspreid je de asperges met de mix die je net gemaakt hebt om de zalm heen en doe je het nogmaals 5 Γ  10 minuten in de oven totdat de zalm gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *