Yoghurt Barn: High Tea

Yoghurt Barn High Tea

Sinds een week heb ik de Yoghurt Barn ontdekt and I’m in love. Niet alleen kan je hier heerlijk en verantwoord ontbijten, snacken of lunchen. Maar je kan er ook heerlijk high tea’en. Samen met mijn nichtje gingen we de high tea uitproberen. We kregen 4 verschillende soorten yoghurtjes. Allemaal hadden ze de zelf gemaakte yoghurt van de Yoghurt Barn als basis. Het meisje die ons hielp vertelde ons dat dit lijkt op een mix tussen hangop en kwark, laag in vet en hoog in eiwitten.

Een yoghurt was Tony’s Passion, dit is de seizoensspecial momenteel en is met passievrucht, Tony Chocolonely passievrucht-yoghurt, honing en banaan. Nu hou ik van Tony Chocolonely en passievrucht dus deze yoghurt kon voor mij niet fout gaan.

De tweede yoghurt was de Brownie Bango, met mango, stukjes brownie, walnoten en mangosiroop. Deze vond ik ook erg lekker, vooral omdat de mango het zo lekker fris maakt. Het enige wat ze van mij weg hadden mogen laten was de siroop. Nu hou ik sowieso niet heel erg van siropen, maar hierbij maakte de siroop de yoghurt heel zoet, waardoor het frisse van de mango een beetje teniet werd gedaan.Yoghurt Barn

De derde yoghurt was Energy Explosion met vijgen, banaan, gebrande amandelen en honing. Ik was heel erg benieuwd naar deze yoghurt, omdat ik hiervoor niet goed wist hoe vijgen smaakte. En zelf zou ik zoiets nooit kiezen, omdat er teveel lekkere dingen zijn en ik dan op save speel. De vijgen verraste mij positief. Ze waren heel zacht en aardig neutraal van smaakt. Dit ging goed samen met de knapperige amandelen en de zoetheid van de honing. En laat (verse) vijgen nou ook nog is heel erg gezond voor je zijn. In vijgen zit veel vitamine A, wat goed is voor je huid, maar ook vitamine B, wat je stofwisseling op gang brengt. Daarnaast vind je in vijgen ook mineralen en vezels.

De laatste yoghurt was Choco Caramba met banaan, hazelnoten, kokos en pure chocola. Hier moet je echt van houden natuurlijk, want als je kokos niet lekker vind, dan vind je deze yoghurt hoogstwaarschijnlijk ook niet lekker. Er zit namelijk echt grove kokosrasp doorheen. Als je wel van kokos houdt, maar niet van pure chocola, zou ik de yoghurt alsnog een kans geven. Doordat je de chocola samen eet met yoghurt en een stukje banaan bijvoorbeeld, wordt de pure smaak wat minder. En pure chocolade is nou eenmaal iets ‘gezonder’ dan melk- of witte chocolade. Dit komt doordat er bij pure chocolade meer cacao is toegevoegd, hoe meer cacao hoe beter. Nu blijkt ook dat, door een onderzoek van Nestlé, pure chocola helpt stress te verminderen. Als een persoon volgens Nestlé twee weken lang iedere dag een kleine hoeveelheid pure chocola eet, de hoeveelheid van de stresshormonen cortisol en catecholamine afnemen. Dit heb ik nog niet uitgeprobeerd, zal het werken..?

Naast Yoghurt hadden we ook nog andere lekkere hapjes. Een grote pot met thee kon natuurlijk niet ontbreken. De smaken die wij geprobeerd hebben waren notendroom, champagne cassis en hello sunshine. Stuk voor stuk waren al deze thee’s erg lekker, de een wat zachter van smaak en de ander wat zoeter. Maar ook kregen we 3 verschillende broodjes, 1 wit knoflookbroodje, 1 meergranenbroodje en een stukje van hun zelfgemaakte oerbrood met rozijnen. Vooral dat oerbrood was verrukkelijk met een klein beetje boter erop. Verder hadden we 2 verschillende dipjes voor bij het brood gekregen. Een gemaakt met yoghurt, komkommer en bieslook en de ander was tomaat met kruiden. Allebei erg lekker, de een was wat frisser en de ander voller van smaak.

Thee soorten
De verschillende soorten thee die je zelf in een zakje moest scheppen.

De 4 verschillende soorten gebakjes die we erbij kregen bleken allemaal suiker-, lactose- en glutenvrij te zijn! Hm gezonde gebakje slaan wij natuurlijk nooit over. We hadden de smaken groene thee, framboos-chocola, kokosnoot-chocola(gemaakt met dadels, yum!) en een soort kers en chocola dachten wij, na alle uitleg die we hadden gekregen waren we de laatste namelijk vergeten. Als klapper op de vuurpijl kregen we ook allebei een brownie met walnoten maar die zat, in tegenstelling tot al het andere, vol met vet vet en vol met suiker.

Eigenlijk kregen we er ook nog rozen yoghurt met 1 siroopje als toetje erbij, maar allebei zaten we zo vol dat we dat niet gedaan hebben. We hadden niet eens alles opgekregen van het grote dienblad. Maar wat was alles lekker zeg en nog deels verantwoord ook! De high tea bij de Yoghurt Barn is dus zeker aan te raden. Ik denk dat ik binnenkort nog maar een keer ga..

20160711_131953_001

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *