Zomer guilty pleasures and how to solve them..

Zomer guilty pleasure

Iedereen heeft ze wel, van die dingen die jouw gezonde levensstijl een beetje in de weg zitten. Hieronder mijn 3 zomer guilty pleasures, met daarbij mijn eigen gemaakte oplossing ervoor.

  1. Ice Cream Addict. Als er iemand verslaafd is aan ijs, dan ben ik het wel. Mensen verklaren me wel eens voor gek als ik in de vrieskou nog naar een ijsje kan verlangen. En dan heb ik het hier niet over het voorverpakte ijs uit de supermarkt. Nee, ik heb het hier over het verse zelfgemaakte (Italiaanse) ijs. Zo heb ik in Haarlem mijn vaste ijszaak namelijkΒ Garonne, in Heemstede zit er een waar ik terecht kan, in Zandvoort, in Amstelveen en in Ede. Je hoort het al, mijn lijst begint aardig lang te worden. Heb jij ook een lekkere bij jou in de buurt? Als het zomer is kon ik wel minimaal 1 keer per week bij een van deze zaken in de rij staan om een ijsje te halen. Maar nu ik hard aan het sporten ben, gezonder probeer te leven en probeer af te vallen is ijs 1 keer per week niet echt een goed idee. Op het begin was dit moeilijk, maar nu heb ik hier gelukkig een oplossing voor gevonden. 2 dingen zelfs! De eerste oplossing is zelf ‘gezond’ ijs maken. Hierover plaats ik binnenkort een artikel met hoe het gelukt is en een recept! Mijn tweede oplossing zijn heerlijke kokos/chocola koekjes uit de vriezer van The Green Happiness. Deze ‘koekjes’ zijn gemaakt van dadels, kokos, kikkererwten, ahornsiroop en pure chocolade.
  2. Een lekker wijntje of biertje op het terras. Nu is dit op zijn tijd natuurlijk helemaal niet erg, maar aangezien ik in de zomer vaak minimaal 3 keer per week op een terras zit is dit toch iets om op te letten. Mijn oplossing hiervoor is door mezelf 1 keer per week hierop te belonen. Het is even doorbijten als anderen waarmee je op het terras zit wel een wijntje of een biertje bestellen, maar des te lekkerder dat wijntje of biertje gaat smaken aan het einde van de week of op het moment die jij wilt.
  3. Uiteten gaan. Ik hou van eten, ik hou van gezelligheid en uiteten gaan vind ik dan ook altijd erg leuk. Dit gebeurt dan ook best regelmatig in de zomer. Maar in restaurants koken ze vaak met veel olie, of weet je niet precies wat er eigenlijk allemaal in jouw gerecht zit of hoe het bereid is. Als oplossing heb ik hiervoor bedacht om in ieder geval bij de salades de dressing apart te vragen, want groente is sowieso goed, de killer is de dressing vaak. En vaak hoef ik ook helemaal niet veel dressing over mijn salade, in tegenstelling van wat ze erbij restaurants al overheen doen. Maar dat is ook persoonlijke smaak natuurlijk. Wil je geen salade bestellen? Dan kan je ook de rest van de dag gewoon rustig aan doen met eten, eet wat meer groente over de dag en zo min mogelijk vet eten, zodat dit goed in balans staat met je avondeten. Maar hou het uiteten gaan natuurlijk wel lekker en gezellig. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Waar ik wel voor sta is dat deze 3 dingen niet geheel uit je leven verbannen moeten worden. Want daar wordt ik in ieder geval niet vrolijk van. Maar het verminderen, of het als beloning ergens voor gebruiken is al een goede stap in de juiste richting.Β β™₯

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *