Salade Salade

Andijvie voor de salade

Ik maakΒ altijd dezelfde soort salade, wat op een gegeven moment erg saai wordt. Maar sinds kort weet ik eindelijk dat er nog zoveel meer mogelijk is dan de rucola slamelange met komkommer, paprika en een eitje.

Stap 1: Bladgroente

Dit wordt de basis van je salade. Neem 2 grote handen van een groene bladgroente, zoals spinazie, ijsbergsla, andijvie of gemengde sla.

Stap 2: Groenten

Nu kun je verschillende groenten aan je salade gaan toevoegen. Zoals komkommer en paprika. Maar er zijn nog veel meer opties natuurlijk zoals witlof of radijsjes. Of je kunt er gekookte groenten aan toevoegen zoals linzen of champignons. Hier had ik zelf eerst nooit aan gedacht.

Stap 3: Energie

Zelf wil ik bij mijn salade op de een of andere manier altijd een koolhydraatbron erbij, zoals een broodje of pasta. 2 of 3 sneetjes brood bij je salade kan natuurlijk prima. Maar je kunt bijvoorbeeld ook (zoete)aardappelen aan je salade toevoegen, of volkorenpasta.

Stap 4: Extraatje

Hier kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld olijven toe te voegen aan je salade, of zongedroogde tomaatjes. Heb je ook wel eens gedacht aan kruiden zoals oregano of paprikapoeder? Ik niet in ieder geval! Zelf vind ik het het lekkerst om er verse kruiden aan toe te voegen, zoals bieslook, munt of basilicum.

Stap 5: Dressing

Hierbij is het van belang om geen dressing op oliebasis te maken. Hierdoor maak je de maaltijd namelijk erg vet, wat het minder gezond maakt dan je denkt. Je kan de salade bijvoorbeeld op smaak brengen met een scheutje azijn of citroensap. Of je gebruikt als dressing een groentespread of hummus.

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

  1. Lekker!!! Ik gebruik ook de bladeren van de radijs en van de broccoli in de salade. Ze zijn erg gezond en lekker. Soms gooien we zoveel weg wat we gewoon kunnen eten. Als je een ui in de grond stopt dan krijg je je groene sprieten, deze zijn ook erg lekker in de salade.

    mmmm…. eetsmakelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *