Ontspanning: Naaien

Ontspanning naaien

Bij een healthy lifestyle is naar mijn mening ontspanning een erg belangrijk onderwerp. Een onderwerp wat ik zelf af en toe nog wel eens vergeet. Uit ontspanning haal ik weer energie om andere dingen te gaan doen. Toen ik in San Francisco was, heb ik naailessen gevolgd. Waarom? Omdat het mij erg leuk leek om zelf mijn kleding te kunnen maken, inkorten, tasjes maken of zelfs eigen kleding maken vanaf het begin. Bovenal om iets nieuws uit te proberen, wat je in het dagelijks leven normaal niet zo snel zou doen. Maar goed, zover ben ik natuurlijk nog lang niet. Sinds ik terug ben in Nederland heb ik het helaas nog niet kunnen oppakken.Ikzelf achter de naaimachine

Laatst had ik bij de C&A een basic jurk gekocht in de uitverkoop. Maar hij was net iets te groot en het was de enige die er nog hing. De uitgesproken kans om weer het naaien op te gaan pakken in Nederland. Zo gezegd zo gedaan. Ik belde mijn tante die handig met de naaimachine is en zij ging mij hierbij helpen.

Ik vond het zo leuk en ontspannen om er weer mee bezig te zijn. Ook al was het maar zo’n klein dingetje. Ik werd weer geΓ―nspireerd om hiermee verder te gaan. Dus de zoektocht naar een goede (tweedehands) naaimachine is gestart. Mijn tante vertelde mij dat ze het zichzelf aan heeft geleerd. Dat wordt nog een opgave denk ik, maar misschien kan ik wel af en toe lessen nemen.

 

Welke nieuwe dingen zou jij willen uitproberen? Of zijn er hobby’s die je weer zou willen oppakken, die een tijd op een laag pitje hebben gestaan?

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

  1. Naaien is niet zo lastig! Ik doe het zelf erg graag en heb het mezelf aangeleerd door naar YouTube filmpjes te kijken. Er is veel te vinden over dit onderwerp en voor je het weet heb je het onder de knie. Een van mijn favoriete YouTube kanalen is ‘iheartstitching’ van Melanie Ham. Aanrader! πŸ™‚

    1. Ja dat wil ik inderdaad ook gaan proberen via youtube filmpjes πŸ™‚ Ik mag de naaimachine van mijn nichtje lenen de aankomende tijd, is kijken of ik er handig in kan worden πŸ™‚ Bedankt voor je tip! Die ga ik zeker even bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *