Bed and Breakfast Friesland

Bed and breakfast Hutje

Voor het eerst ben ik samen met mijn vriend naar een Bed and Breakfast geweest. Omdat we de volgende dag naar Vlieland zouden gaan, moesten we de boot vanaf Harlingen nemen. Maar omdat wij beide vlakbij Amsterdam wonen, is dit nogal vroeg opstaan om om 9 uur de boot in Harlingen te hebben. We wilden dus in de buurt van Harlingen ergens overnachten zodat we niet heel vroeg op hoefden voor de boot. Als tip kregen we om te zoeken naar een Bed and Breakfast. Dit is meestal niet heel erg duur, in vergelijking met Hotels en net zo leuk (soms zelfs leuker).

Na een zoektocht op www.bedandbreakfast.nl en www.bed-en-breakfast.nl kwamen we uit op Camping de Salix. Een camping? Ja, het bleek dat deze mensen een camping hadden, 4 appartementen en 2 chaletjes in het plaatsje Hitzum, Friesland. Na een telefoontje was het geregeld, wij zouden een van de chaletjes krijgen. Een hutje van 18m² met alles erop en eraan, 2 bedden, een douche, een wc en zelfs een klein keukentje. Wij hadden er voor €10,- per persoon ook de volgende ochtend ontbijt bij geboekt.

KoeienHitzum

Eenmaal aangekomen in Hitzum heette een vriendelijke man ons welkom. En na betaling liet hij ons hutje zien. Wij konden onze ogen niet geloven, dat alles in dat kleine schattige hutje paste. Het zag er allemaal erg netjes uit en we hadden zelfs een soort van tuin dat we ’s avonds nog lekker buiten konden zitten. Wat uitkeek op een groot weiland met koeien. Prima plek om een avondje rummikub te spelen onder het genot van een wijntje. De bedden waren prima om op te slapen, het was een echt matras wat erop lag en wat niet al te hard was. Het enige nadeel was wel dat de spelletjesbedden in een L vorm stonden, en dus niet naast elkaar. Maar goed, voor een nachtje vond ik dat ook wel weer wat hebben.
De volgende ochtend hadden we een heerlijk extra vroeg ontbijtje (vanwege de boot dus..) dat speciaal was klaargemaakt voor ons. Normaal gesproken zou het een o
ntbijtbuffet zijn, maar omdat wij eerder ontbeten dan de rest werd alles voor ons neergezet op tafel. Toen we bij het ontbijt aankwamen was er een tafeltje voor ons gedekt, met voor beide een lekker yoghurt met vers rood fruit. Koffie en thee stond klaar en een mand met verschillende soorten brood. Zoals suikerbrood, bruin oerbrood, afgebakken broodjes etcetera. Er was keuze genoeg en alles was heerlijk vers.

 

Een hele goede eerste ervaring met een bed and breakfast dus. Wat zeker aan te raden is!

Tip: In Hitzum zit ook een klein plekje om koffie/thee te drinken met een stukje gebak. Gewoon bij iemand thuis! Een heel schattig en mooi plekje aan het water, met een mooie bloemen tuin. Hier kun je ook lekker verse honing en zelfgemaakte jam kopen. Daar hou ik van.

Het ontbijt

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

  1. Leuk Lies! En echt goed verzorgd ook 😀 En wat leuk van dat in Hitzum je gewoon bij iemand thuis kon koffie drinken en gebak eten! Heerlijk dat soort gastvrijheid ~

  2. Wat leuk zo’n ontdekking onderweg! Een theetuin waar je ineens langskomt en dan zo’n mooi plekje. Leuk dat jullie dat uitgeprobeerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *