Waarom Lisa in the Sky?

Het is tijd voor een iets persoonlijker bericht. Waarom heb ik namelijk voor de naam ‘Lisa in the Sky’ gekozen?
Hiervoor gaan we even 6 jaar terug in de tijd..

Het is mei 2010 en mijn vader ligt in het ziekenhuis. Na veel onderzoeken zijn de artsen er eindelijk achter wat er nou precies mis is, kanker. De welbekende ziekte die helaas steeds vaker voorkomt. Nu kunnen ze het soms nog verhelpen, met een operatie en chemo kuren. Zo ook bij mijn vader, zeiden ze. Mijn vader werd overgebracht naar het AMC in Amsterdam en daar zou hij geopereerd worden. Wat heel fijn was, aangezien er maar 20% met alvleesklierkanker รผberhaupt geopereerd kan worden. De dag van de operatie wachtten we in spanning af. Maar tevergeefs. Tijdens de operatie kwamen de artsen er achter dat er al teveel uitzaaiingen waren en er niets meer aan gedaan kon worden. Dat waar onze hoop op gevestigd was, was weg. Dan komt de verschrikkelijke vraag, die je eigenlijk niet wilt stellen, maar wel wilt weten; hoe lang nog? Hoe lang kan ik mijn vader nog zien en vasthouden? De dokter zei dat hij nogย ongeveer een jaar zou hebben. Maar met behulp van chemo kuren zou het proces eventueel vertraagd kunnen worden. Hartstikke fijn natuurlijk, maar helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt. Chemo is ontzettende troep, waar je ziek van wordt en je hartstikke ellendig gaat voelen.

Dus wat kies je dan? Mijn vader probeerde het, en op het begin sloeg het goed aan. Maar naarmate de tijd verstreek hielp het steeds minder en uiteindelijk zijn we ermee gestopt. Ondertussen tikt de tijd helaas ook maar door, en je weet dat het op een gegeven moment gaat gebeuren. Maar toch lijkt alles een droom, een hele nare droom.

Mijn vader was iemand die ontzettend veel van muziek hield. Velen avonden hebben we staan dansen en zingen in de woonkamer. Vaak was dit zelfs vaste prik na het avondeten. The Beatles konden hier natuurlijk niet bij ontbreken. Ik ken ze dan ook zo goed als allemaal. Maar een paar waren speciaal, Beautifull Boy, All My Life en Lucy in the Sky.

M’n vader had voor elk van ons gezin een liedje uitgezocht, en Lucy in the Sky hoorde bij mij. Nu zei hij al jaren lang dat ik dat nummer eens moest gaan zingen met zangles samen met nog tal van andere nummers. Maar he, ik was een puber dus dat was natuurlijk helemaal niet stoer om te doen.

En zo is Lisa in the Sky ontstaan.
Ter ere van mijn vader die voor altijd in mijn hart isย โ™ฅ

Lisa met vader

 

 

Misschien vind je dit ook leuk:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *