Hotspot: The Roast Chicken Bar

The Roast Chicken Bar

Maandag 22 augustus was het weer tijd om een nieuwe spot te ontdekken: The Roast Chicken Bar. Hij stond al een tijdje op mijn lijstje, en nu is het er eindelijk van gekomen.

T H E  R O A S T  C H I C K E N  B A RThe roast chicken bar

Dit is een restaurant in Haarlem en de naam zegt het al een beetje, ze zijn gespecialiseerd in kip. ’s avonds is het The Roast
Chicken Bar en overdag is het The Egg Store. Je kan er ontbijten, lunchen, snacken en avondeten. Zodra je binnen komt lopen ruik je de kip al. Die zijn ook niet te missen, want de open keuken is in het midden van de zaak waar de kippen gegrild worden aan het spit. Het concept is heel simpel en daarom juist zo lekker en fijn! Je kan ’s avonds een halve of een hele kip bestellen. En daarbij bestel je bijgerechten zoals frietjes en sla. Als je niet wilt kluiven of een kip wilt ontleden zijn er ook salades te bestellen. Maar je komt hier echt om lekker kip te eten en geloof me, het is het kluiven en ontleden waard!

Samen met mijn vriend ging ik dit uitproberen. Allebei houden we namelijk erg van kip, en dan vooral kip met patat en appelmoes! We bestelden een hele kip voor met zijn tweeën met daarbij de volgende bijgerechten: frietjes met huisgemaakte mayonaise, maïskolf, huisgemaakte appelcompote en een salade.

Te beginnen bij de goddelijke mayonaise, die ook nog eens zelfgemaakt is! Wat hebben we daar van lopen smullen. Daarbij zijn de frieten met schil wat ik zelf ook altijd extra lekker vind. De maïskolven, waren ook van de grill en erg lekker. De huisgemaakte appelcompote was ook super. We kregen hier meer dan genoeg van (we kregen het zelfs niet op) en was een goeie mix van grotere stukjes appel en een moes. De compote was lekker zoet en je proefde goed de kaneelsmaak. De salade was een lekkere en frisse aanvulling en bestond uit romana sla, komkommer, avocado en een dressing. Ikzelf vind het altijd lekker om wat koude groente bij mijn avondeten te hebben voor de frisheid en afwisseling. Ten slotte de kip. De kip was goed gekruid en goed mals. Dit was zeker geen plofkip die je in de supermarkt koopt, maar een goede (ik denk) biologische kip. Je kon niet kiezen wat voor kruiden je de kip wilde, maar in plaats daarvan hebben ze 2 huisgemaakte sauzen voor bij de kip. Een zoete saus en een ietwat pittigere saus. Allebei de sauzen vond ik erg lekker, alleen kon de pittigere saus iets pittiger zijn. Ik vond hem nog erg zoet. En hoewel ik dat zelf erg lekker vind, kan ik mij voorstellen dat het voor mensen die hier meer van zijn, fijner is als de saus ook echt pittig is.

Hele kip met bijgerechten

Om het af te maken namen we ook nog een toetje. Zelf vind ik het altijd heerlijk om na mijn avondeten nog iets zoets te hebben. Ik ben dan ook echt een toetjespersoon. We konden uit 4 toetjes kiezen. De huisgemaakte appeltaart, wafels, de huisgemaakte brownie of ben&jerry ijs. Ik koos voor de huisgemaakte brownie. Bij de brownie zat een crumble, karamelsaus en een bolletje vanille ijs en toen we hem kregen was de brownie zelfs nog warm! Verrukkelijk was ie! Even later zagen we een van de serveersters ook voorbij lopen met de appeltaart, die zag er ook erg goed uit.

Brownie met crumble, caramel en vanille ijs

Wat ik zo fijn vind aan dit restaurant is dat het zo ‘simpel’ is. Er is weinig keus, maar juist dat maakt het zo lekker. Omdat ze zich hierdoor echt specialiseren op 1 of een paar gerechten, waardoor het vaak extra lekker is. Nou hoor ik je denken, ‘wat mag dat dan wel niet kosten?’, dat valt nog reuze mee. Wij hebben bijvoorbeeld alles gedeeld en hebben meer dan genoeg gegeten en per persoon waren we €26 kwijt incl. drankjes.

Adres:
Turfmarkt 26, 2011 CB Haarlem
Tel.: 023 844 2271
Facebook
 van Roast Chicken Bar

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *