Ijs als ontbijt? Natuurlijk!

Ontbijt met ijs. Voor wie mij niet kent; ik ben ijsverslaafd. Ik kan het dan ook altijd eten, zomer of winter, ’s ochtends of ’s avonds. Daarom zul je misschien niet versteld staan dat ik laaiend enthousiast ben over dit ontbijtje: Banana ice cream met een frambozen crumble!


Dit recept is geïnspireerd door The Green Happiness, maar ik heb hem hier en daar ietwat aangepast. Dit ontbijt is bijvoorbeeld heerlijk op een zomerse ochtend, terwijl je in het zonnetje in de tuin zit. En wat is er nou belangrijker dan een goed ontbijt? Dit is hét begin van de dag en een goed ontbijt zorgt ervoor hoe jij je de rest van de dag voelt.

Ingrediënten (voor 1 portie):

1,5 banaan, bevroren
10 ml water
25 g. boekweitvlokken of havermout
30 g. dadels zonder pit
60 g. frambozen
25 g. pure chocolade

Let op healthy peepz: hoe puurder de chocolade, hoe gezonder. En als je dadels op de markt haalt, vraag dan of ze niet extra gezoet zijn. Als je namelijk op de markt zonder pit haalt, kan het zijn dat ze gezoet zijn wat het dan weer minder gezond maakt.

Tip: Doe de avond van te voren de banaan gesneden in plakjes in de vriezer.

Eerst gaan we de crumble maken, omdat anders het bananenijs gaat smelten. Doe de boekweitvlokken (of havermout) met de dadels in een blenden of een keukenmachine en mix tot het een crumble is. Hak de pure chocolade fijn en doe deze samen met de frambozen bij de crumble. Spatel dit door elkaar heen. Haal nu de stukjes banaan uit de vriezer en doe deze samen met 10 ml water in de blender/keukenmachine. Mix het tot een romig geheel. Doe het ijs in een groot glas, zoals op de foto of in een schaaltje (of waar jij het uit wilt gaan eten). Doe de crumble over het bananenijs en eetsmakelijk!

Tip: hou een paar frambozen over die je als laatste als garnering nog over de crumble kan doen.

Geniet van dit heerlijke zomerse ontbijt!

Ontbijt met ijs

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *