Het beste ijs door heel Nederland

Het beste ijs van Nederland

Gisteren was het weer tijd om een overheerlijke ijsje te halen bij mijn nummer 1 ijssalon. Hier hebben ze het beste ijs in heel Nederland wat mij betreft. Hierdoor kwam ik op het idee om mijn top 3 van lekkerste ijssalons door heel Nederland met jullie te delen!

Nummer 1: Garonne in Haarlem

Op nummer 1 staat Garonne gevestigd in Haarlem. Hier was geen twijfel over mogelijk. Ik kom hier al mijn hele leven en het was een vast ritueel wat ik samen met mijn vader op zaterdag deed als we naar de stad gingen; even een ijsje halen bij Garonne (van wie denk je dat ik mijn liefde voor lekker eten o.a. heb geërfd?). Niet alleen wordt je hier erg snel geholpen, maar is de familie die de zaak runt ook nog eens erg vriendelijk. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het ijs. Ze hebben ontzettend veel verschillende smaken zoals, Haarlemse Kus, Extra Dark Chocolate en Biscottino, maar natuurlijk ook gewoon standaard smaken zoals aardbei, chocola en banaan. En alles wordt zelf gemaakt in 2 grote ijsmachines die vooraan in de winkel staan. Het ijs is overheerlijk en zeker en tripje naar Haarlem waard, ik vind het niet voor niets het beste ijs van heel Nederland. Misschien leuk te combineren met een van mijn andere hotspots in Haarlem, zoals The Roast Chicken Bar of By Lima.

Mijn favo smaken van deze zomer: Biscottino(met choco-koekjes), Opera(Noten), Passievrucht, Lychee & Caramel Cookie ♥

Tip: Heb je een verjaardag? Dan kan je hier ook heerlijke ijstaarten halen. Is weer eens wat anders dan de standaard slagroom- of appeltaart.

Ijsje bij Garonne

Nummer 2: Da Vinci in Amstelveen

Bij Da Vinci verkopen ze ook zelfgemaakt ijs. Dat is voor mij eigenlijk al een must voor een goede ijssalon. Net zoals Garonne verkoopt Da Vinci veel verschillende soorten ijs, maar weer op een andere manier dan Garonne. Bij Da Vinci kun je smaken Ijsje bij Da Vincivinden zoals, Kinder Bueno, Bastogne en Monchou taart, naast de normale smaken zoals citroen en koffie(mokka). Ook hier zijn ze erg vriendelijk en krijg je erg grote bollen! Da Vinci is de perfecte plek om een toetje te halen, nadat je heerlijk bij deze hotspot hebt gegeten. Deze ijssalon is erg makkelijk bereikbaar met de auto

Mijn favo smaken van deze zomer: Kinder Bueno, Citroen & Bastogne ♥

Nummer 3: Bernardo’s in Ede

Bernardo’s heb ik via familie ontdekt en wat hadden ze hier gelijk over! Ook weer een ijssalon met heerlijk zelfgemaakt ijs en waar je flinke bollen krijgt. Helaas kom ik bijna nooit in dit gedeelte van het land en ben ik er ook nog maar een paar keer geweest. Hier kun je smaken vinden zoals, Oreo, Stroopwafel en Pinda Choq, maar ook framboos, vanille en mango.

Mijn favo smaken van deze zomer: Pinda Choq & Red Velvet Cake ♥

 

Misschien vind je dit ook leuk:

5 reacties

  1. Die in Haarlem vind ik ook één van de beste! Heerlijk ijs hebben ze daar. Bij de andere 2 ben ik nog nooit geweest. Zelf ben ik nog dol op het ijs bij de Botterweck in Valkenburg en mijn zus zweert bij De Hoop in Blaricum. Dat wil ik zelf nog wel even proeven natuurlijk;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *