Gezonde Kokosmakronen!

Kokosmakronen

Gezonde kokosmakronen? Houd jij ook zo van kokos, als ik? Bounty’s, kokosmakronen, kokos over m’n smoothie of over m’n koekjes. Nu eindelijk een lekkere en gezonde variant op de kokosmakronen. Zodat je hier guilt free van kan blijven snoepen!

IngrediΓ«nten voor 4 kokosmakronen

60 g kokosrasp
1.5 el. ahornsiroop
1.5 el. kokosolie
1 snufje zout
50 g. pure chocolade

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius en leg bakpapier op de bakplaat.
Doe de kokosrasp, de ahornsiroop, de kokosolie en het snufje zout in een kom en meng het door elkaar. Als alles goed gemengd is kun je er 4 balletjes van maken. Plakt het niet goed genoeg aan elkaar? Doe er dan een beetje kokosolie bij. Leg de balletjes op de bakplaat belegd met bakpapier en doe de balletjes 15 min. in de oven. Houd ze wel in de gaten, want bij de ene oven gaat het sneller dan bij de andere oven. Als ze een goudbruine kleur hebben zijn ze goed.
Terwijl de balletjes afkoelen kun je de chocolade au-bain-marie smelten. Als de balletjes afgekoeld zijn kun je ze dopen in de chocola of op een andere leuke manier de chocola over de kokosmakronen doen. Laat de chocolade hard worden en dan zijn ze klaar.

Bon Apetit!

Kokosmakronen

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

  1. Wat een heerlijke recepten, dat kokosmakrone zo eenvoudig te maken zijn wist ik niet! Ga ik zeker proberen. Net als die brownies maar dan met boekweitmeel (ivm glutenvrij).
    Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *