Top 5 simpele hapjes voor op een verjaardag

Het is weer die tijd van het jaar; je bent jarig! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Maar dat betekend ook weer uren in de keuken staan. Of niet? Hierbij geef ik je een top 5 met simpele hapjes die het altijd goed doen op een verjaardag en ook nog eens makkelijk te maken zijn!

1. Worstenbroodjes

Op nummer 1 staan overduidelijk de worstenbroodjes. Hier wordt bij ons thuis in ieder geval altijd om gevochten. Wat heb je nodig:
– Cocktail knakworstjes
– Partycroissants van Danerol
Je legt de croissants op een plank en snijd de randjes die hiervoor aangegeven worden door. Op elke croissant leg je op het rechte deel een knakworstjes en rol je deze op. 20 minuutjes in een voorverwarmde oven en klaar zijn ze. Je kan ze heel makkelijk al van te voren rollen en nog even in de koelkast leggen voor later op de dag.

2. Homemade quacamole met zelfgemaakte tortilla chips

Hmm een lekkere dip met tortilla chips, ik hou ervan! En hoe gaaf is het als je kan zeggen dat je de chips zelfgemaakt hebt? Wat heb je nodig:
– 2 avocado’s
– 1 teentje knoflook
– 1 sjalotje
– 1 tomaat
– sap van 1 limoen
– zout & peper
– Mais Tortilla’s (gezond doen? Neem meergranen of volkoren tortilla’s)
Verwarm de over voor op 200 graden. Doe de avocado in een schaaltje en snijd de tomaten en het sjalotje fijn. Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze uit over de avocado. Doe de tomaten, het sjalotje en het limoensap erbij en prak alles fijn met een vork. Hou je niet zo van groffe quacamole? Meng alles dan met een staafmixer door elkaar heen tot een gladde dip. Breng op smaak met zout en peper. Pak nu de tortilla’s en snijd ze in 6 pizzapuntjes. Leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier en doe ze 10 minuten in de oven. Blijf er wel bij staan, want het kan hard gaan. Iedere oven is immers anders. Als ze goudbruin en knapperig zijn, zijn ze goed. Nu heb je je eigen tortillachips gemaakt! Dippen maar!

Zelfgemaakte nachos

3. Familierecept: Gehaktballetjes

Speciaal voor jullie een primeur, het familierecept van deze heerlijke gehaktballetjes!
Wat heb je nodig:
– 500 g. gehakt
– 4 el. ketjap manis
– 2 teentjes knoflook
– 2 tl. sambal
– Boter om in te bakken
Doe de gehakt, ketjap manis, knoflook en sambal bij elkaar in een grote kom en kneed alles met je handen door elkaar. Als je van je duim en wijsvinger een rondje maakt, zo groot moeten de balletjes ongeveer zijn. Maak er balletjes van en bak ze in een koekenpan gaar. Of leg alle balletjes op een bord en bewaar ze in de koelkast totdat je ze wilt gaan eten, want warm zijn ze natuurlijk het lekkerst!

4. Gevulde champignons

Ook dit gerecht is in een handomdraai gemaakt. Je bent de meeste tijd kwijt aan het schoonmaken van de champignons. Wat heb je nodig:
– Champignons
– 2 bakjes kruidenkaas
– 1 blokje groentebouillon
– Water
Verwarm de oven voorop 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er zo net mogelijk uit. We gaan namelijk de champignon vullen met de kruidenkaas. Als alle champignons gevuld zijn pakken we de ovenschaal erbij. Vul een kan met het hete water en doe daar het bouillonblokje in. Laat het blokje helemaal oplossen en roer er af en toe in. Als het bouillonblokje helemaal is opgelost doen we een heel dun laagje in de ovenschaal. Leg de champignons erin en doe er nog een beetje water bij als dit nodig is. Totdat het water ongeveer tot aan driekwart van de champignon komt. Doe de champignons in de oven voor 10 minuten. Of bewaar ze net als de rest in de koelkast totdat je ze wilt serveren.

5. Fruit saté

Als zoete hapjes kan je nog deze fruit saté doen. Hier kan je natuurlijk al het fruit opdoen wat je lekker vind, bijvoorbeeld aardbei, banaan, meloen etc. Eventueel zou je er ook nog poffertjes bij kunnen maken, als leuke variatie. Wat heb je nodig:
– Fruit
– Satéprikkers
Snijd het fruit in stukjes en doe dit om en om op de satéprikkers. Je kan de stokjes gevuld met fruit op een bord leggen, of ergens inprikken, een halve meloen bijvoorbeeld.

Wat zijn jouw favoriete hapjes op een verjaardag? Laat een reactie achter met daarin jouw favoriete hapjes! 🙂

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

  1. Hoi Lisa,
    Ik ben inderdaad snel jarig en ga zeker wat van de hapjes maken. Heb jij een recept voor humus? Kikkererwten en tahin weet ik, maar verder kom ik niet. Weet wel dat het lekker is én niet zo moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *