Een verjaardagskalender, maar dan anders..

Verjaardagskalender

Van de Fotofabriek mocht ik een A4 verjaardagskalender maken. Eigenlijk is het bedoeld als verjaardagskalender, maar ik heb het ergens anders voor gebruikt. Dit was namelijk de uitgesproken kans om het Amerika avontuur van mij en mijn vriend hiervoor te gebruiken. Is weer eens wat anders dan een standaard fotoboek!

Natuurlijk zijn er ook nog andere opties om te maken, zoals een fotoboek, fotokaarten, agenda’s of andere fotoproducten. En alles kan binnen Nederland, maar ook gemakkelijk naar België verzonden worden. Omdat ik een verjaardagskalender heb gemaakt, zal dit artikel hierop gericht zijn.

De verjaardagskalender:

Je kunt heel gemakkelijk de software downloaden op je computer, zodat je het kan opslaan en op een ander moment er eventueel mee verder kan. Zo hoef je het niet in 1 keer af te maken. Ik ben er bijvoorbeeld meerdere dagen mee bezig geweest, omdat ik er maar niet uitkwam welke foto’s ik wilde gebruiken. De software is trouwens te gebruiken op Windows en op Mac. Wel zo handig! Zelf heb ik namelijk een Mac, waar soms dit soort dingen niet goed op werken omdat het niet door Apple ondersteund wordt.. Nadat je de software hebt gedownload kun je al beginnen met het maken van je kalender. In het begin is het even uitvogelen, ook ik snapte niet alles in een keer. Ik vond het in het begin moeilijk, omdat ik niet begreep dat je de foto’s aan de zijkant zag onder het kopje ‘afbeeldingen’ en van daaruit naar de kalender kon slepen. En nu ik dit zo schrijf lijkt het allemaal heel logisch haha, maar dit kwam omdat er bovenin een standaard teken van een afbeelding met een ‘+’ stond. Waardoor ik alleen maar daarop gefocust was. Maar na een tijdje lukte het steeds beter. Je hebt bijvoorbeeld leuke sjablonen die je kan invoegen, zo heb ik het hartje dat op de foto’s hieronder te zien is ingevoegd. Maar je kan ook zelf teksten invoegen of de achtergrond veranderen. Ik vind wit altijd wel een fijne achtergrond, omdat alles daar duidelijk op te zien is en wit past eigenlijk overal bij.

De verjaardagskalender was binnen 2 dagen al binnen, dus kon ik hem al snel bewonderen. De kalender is van stevig papier gemaakt, wat ik zelf heel fijn vind want hierdoor blijft ie langer mooi. De foto’s zelf zijn er ook erg mooi opgekomen. Daar maakte ik me nog een beetje zorgen over i het begin, omdat veel foto’s met mijn telefoon waren gemaakt en de software bij het bestellen aangaf dat de kwaliteit van de foto’s niet heel goed was. Maar dat viel dus alleszins mee!

Zoals op de foto’s te zien is, heb ik voor 1 soort vormgeving gekozen; links de foto en rechts de lijst met dagen en verjaardagen. Maar dit kan natuurlijk ook anders! Omdat ik dat heb gedaan, betekent niet dat dat de enige mogelijkheid is. Ik vind dit alleen fijner op deze manier. 🙂

Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee! De kalender krijgt een mooi plekje (nee niet op de wc, waar kalenders meestal hangen).

Hieronder op een rijtje nog even de voordelen en nadelen:
+ Stevig papier;
+ Goede kwaliteit foto’s;
+ Snel bezorgd;
+ Niet duur.

– Software is wat moeilijk te gebruiken in het begin.

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *