Mijn super foute favo koffie!

‘S ochtends een lekker kopje koffie vind ik heerlijk! Vooral als ik de trein weer vroeg richting Utrecht moet hebben, dan houd ik ervan om een cappuccino extra sterk bij de kiosk te halen. Maar mijn favoriete koffie (wat je eigenlijk geen koffie meer kan noemen) is toch wel ijskoffie. Het liefst nog met slagroom en caramel. Je snapt dat ik dit bijna nooit neem, omdat het zo heerlijk ongezond is. Maar speciaal voor jullie ging ik hem thuis maken! Het recept vind je hieronder.

Koffie

Ingrediรซnten voor 1 frappuccino

1ย kopje afgekoelde espresso
1 kopje volle melk
2 tl suiker
2 kopjes ijsblokjes
1 el. vanille ijs
Optioneel: Slagroom

Materialen

Een keukenmachine die ijsblokjes kan crushen

Bereidingswijze

 

Verwen je jezelf inclusief de slagroom? Klop dan de slagroom van te voren stijf, zodat het meteen op je ijskoffie kan als die klaar is. Doe deย ijsklontjes, de afgekoelde koffie, de suiker en de melk in de keukenmachine en mix dit totdatย het ijs fijngemalen is. Doe de eetlepel vanille ijs erbij en mix het nog een keer goed door elkaar heen. Schenk alles in een groot glas, doe de slagroom erop en klaar is het!

En als je dan toch bezig bent, is het natuurlijk heel lekker om deze overheerlijke gezonde kokosmakronen voor bij de koffie te hebben..

Misschien vind je dit ook leuk:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *