Witlofsalade

Witlofsalade

Een heerlijke frisse witlofsalade als bijgerecht bij je avondeten. Super gezond en super snel gemaakt. Ook heerlijk om als lunch mee te nemen naar werk of school, als je bijvoorbeeld van de avond daarvoor overhoudt.

IngrediΓ«nten

3 witlof stronkjes
1 Appel
40 g. Walnoten
Zachte geitenkaas (of gorgonzola)

Dressing:
Β½ citroen
min. 1 el. olijfolie

Bereiden

Snijd de witlof en appel in stukjes. Doe de appel en witlof in een schaal. Hak de walnoten grof en doe bij de witlof en de appel. Pers het sap van de halve citroen uit en mix dit met de olijfolie. Doe eerst 1 el. olijfolie en voeg meer toe naar smaak. Peper en zout naar smaak toevoegen aan de dressing. Doe de dressing over de witlofsalade en brokkel als laatste de gorgonzola over de salade.

Eetsmakelijk!

Witlofsalade met dressing

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *