Ideeën voor een dinnerparty

Hoe leuk is het om je kookkunsten en misschien wel de recepten die je hier vandaan hebt, aan anderen te laten zien en proeven?! Het perfecte moment voor een dinnerparty! Gezellig met vrienden aan de wijn met heerlijk eten. Maar hoe organiseer je nou zoiets? Waar moet je aan denken? In dit artikel geef ik je tips en ideeën als je een dinnerparty wilt organiseren.


Waar ik echt blij van wordt is gezellig met mensen zijn waar ik om geef en lekker eten. Het perfecte moment voor een dinnerparty! Om te beginnen kijk je natuurlijk wie je wilt uitnodigen, hoeveel personen zijn dit? Wat wil je gaan koken? Welke datum ga je het geven? Et cetera. Maar het is natuurlijk ook erg leuk om er een thema avond van te maken. Wat dacht je van een thema als Italië? Heerlijk Italiaans eten met Italiaanse wijnen, hmm ik zie mezelf al zitten haha! Je kan natuurlijk ook een ander thema doen zoals vegetarisch of tapas. Wees creatief! Wat voor leuke ideeën voor een thema heb jij? Laat het me weten in een reactie hieronder. 🙂

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

Nu je over de avond zelf hebt nagedacht, kun je gaan kijken wat je allemaal nodig hebt op zo’n avond. Naast de standaard dingen zoals borden en bestek, kun je bijvoorbeeld ook denken aan een zelfgemaakte menukaart voor de gasten? Of overal kaarsjes, dit is bijvoorbeeld heel leuk als je in de tuin gaat eten. In plaats van kaarsjes kun je ook je kerstlichtjes op hangen, heel sfeervol. Wil je mooie servethouders, maar heb je die zelf niet? Vraag eens rond in je omgeving of gebruik hiervoor social media, wie weet wat daar uit kan komen.

Dinnerparty
Foto credits: LoveThisPic.com

Ten slotte het eten. Heb je al bedacht wat je wilt gaan koken, maar weet je niet zo goed hoe je dit er nou fancy uit laat zien? Voor de voorgerechten kun je bijvoorbeeld mooie glazen gebruiken om het in te serveren. Bijvoorbeeld een krabsalade. Als je dat op een bord schept, ziet het er heel anders uit dan als je het in een mooi glas serveert met een beetje peterselie bovenop. Maak je verschillende hapjes als hoofdgerecht? Dan kun je dit bijvoorbeeld allemaal mooi op een grote plank leggen. Of heb je geen zin om elk bord apart te maken? Haal alles dan uit de pannen en doe het in schalen met opscheplepels erbij. Dit ziet er al veel mooier uit, dan dat het in grijs/zwarte pannen zit. Het toetje is aan de beurt. Ook die kun je in glaasjes of schaaltjes serveren, bijvoorbeeld een heerlijk oven schaaltje gevuld met bladerdeeg en appel en als finishing touch een bolletje ijs er bovenop. Iedereen heeft dan zijn eigen ovenschaaltje en dit kan je van te voren goed voorbereiden.

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *