Bloemkoolnuggets

Bloemkoolnuggets

Deze bloemkoolnuggets zijn ideaal voor de afwisseling, gezond en erg lekker. Ook erg handig voor kinderen om aan de groente te komen die een kind nodig heeft op een dag. Heb jij ze al geprobeerd?

IngrediΓ«nten voor 15 bloemkoolnuggets

350 g. bloemkool
2 eieren
100 g. geraspte belegen kaas
Broodkruim (panko)
1 teen knoflook
Peterselie
Bieslook
Peperen zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de bloemkool in stukken en was ze af (laat ze goed uitlekken). Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Hak de knoflook, peterselie en bieslook fijn en meng dit met de bloemkool. Breng het op smaak met peper en zout. Voeg de geraspte kaas, de eieren en het broodkruim toe en meng het goed door elkaar. Het mengsel moet plakkerig aanvoelen, zodat je er balletjes van kan maken. Is het nog te nat? Voeg dan extra broodkruim toe. Maak er ongeveer 15 balletjes van druk ze plat op de bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de nuggets 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze na 10 minuten voorzichtig om en bak ze nogmaals 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Van binnen zijn ze nog zacht, maar de buitenkant is lekker knapperig.

P.s. Ook leuk te gebruiken als hapje voor op je verjaardag!

 

Bloemkoolnuggets

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *