Herfstrecept: geitenkaas quiche!

Herfst quiche

De herfst is weer begonnen en het wordt weer stamppot tijd. Laat ik nou net niet van stamppot houden. Nee, daar maak je mij echt niet blij mee. Een lekker stoofpotje vind ik wel erg lekker. Of dit heerlijke herfstrecept hieronder!

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg
150 g. Zachte geitenkaas
6 plakjes ontbijtspek
Handje walnoten
3 eieren
1 bosui
2 el crème fraîche
1 el. honing
Zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet het bakblik in en bekleed het met de bladerdeeg. Bewaar wel wat bladerdeeg om de bovenkant in repen te beleggen.
Leg 3 plakjes ontbijtspek op de bodem en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Hak de walnoten in grove stukjes en verdeel tweederde van de walnoten over de geitenkaas. Sprenkel een eetlepel honing over de walnoten en de geitenkaas. Snijd de overige ontbijtspek in reepjes en verdeel dit over de walnoten en geitenkaas.
Klop in een kom de eieren los en snijd de bosui in kleine stukjes. Meng de eieren (houdt een klein beetje over om de reepjes bladerdeeg te bestrijken op het laatst), bosui, crème fraîche en zout en peper door elkaar. En giet het eimengsel over de geitenkaas heen. Leg ten slotte de repen bladerdeeg op de bovenkant en bestrijk dit met de overige losgeklopte eieren. Doe de quiche voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Wat eet je er dan bij vraag je je af? Deze quiche is heerlijk met een simpele salade. Bijvoorbeeld deze simpele frisse salade!

Wat is jouw favo herfstrecept

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *