Gezonde én crunchy patat uit de oven!

Crunchy patat

Hmm deze gezonde en crunchy patat is echt het proberen waard! Je kan het ook heel makkelijk met allerlei verschillende dingen samen eten, zoals een lekker visje van de markt of kip. Of zoals wij hadden gedaan een artisjok (Een artisjok? Ja een hele artisjok!). Maar wat is mijn geheime recept dan van deze o zo lekkere patat? Dat lees je hieronder 🙂

De patat

Benodigdheden
Kruimige aardappelen (ongeveer 2 aardappelen per persoon, in totaal rond de 250 gram)
Olijfolie
Bakpapier

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vergeet niet de bakplaat eruit te halen. Zelf vergeet ik dit namelijk altijd en het is behoorlijk vervelend om bakpapier om een kokendhete bakplaat te leggen haha. Zelf vind ik patat met schil het lekkerst, maar hou je hier niet van is dat natuurlijk ook geen probleem. Schil de aardappelen dan even. Houd je hier wel van, was de aardappelen dan goed schoon. Kook vervolgens de aardappelen 7 à 10 minuten in kokend water. Hierna ga je ze pas snijden. De patat moet ongeveer 1 cm bij 1 cm zijn. Niet te groot en niet te klein. Leg nu het bakpapier op de bakplaat en verspreid hierover de patat. Besprenkel de patat met een klein beetje olijfolie. In principe ben je zo klaar, maar ik vind het ook nog wel eens lekker om paprika poeder over de patat te doen. Dat geeft het een net iets ander smaakje, wat erg lekker is! De patat moet ongeveer 35 minuten in de oven. Maar houd het zelf ook goed in de gaten.

Je kan natuurlijk mayonaise nemen bij je patat. Maar deze dip is weer eens wat anders, gezonder en ook erg lekker!

De dip

Benodigdheden
1 avocado
1 el. olijfolieDe dip
2 teentjes knoflook
Peper & Zout

Mix de avocado met de olijfolie met een staafmixer tot een gladde dip. Pers boven het mengsel de knoflook uit en mix het nogmaals goed door elkaar. Proef het even om te kijken of je er meer knoflook bij wilt of dat het zo goed is. Ten slotte voeg je er peper en zout naar smaak bij.

En nu weet je het. Dit is echt een van mijn favoriete recepten. Eigenlijk een super makkelijk en overheerlijk gerecht om te maken, alleen duurt het eventjes voor dat het klaar is. Maar goed, geduld is een schone zaak toch?

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *