Top 10 supermarkt wijnen

Top 10 wijnen

Met de wijnproeverij is er een top 10 van de wijnen uitgekomen. Over sommige wijnen was iedereen het ronduit eens, maar sommige waren ook de meningen over verdeeld. Onderaan vind je een kort overzicht nogmaals met de wijnen, waar je ze kunt halen maar ook de prijzen. Hieronder de top 10!

10.

Op nummer 10 is geëindigd met een 6.2 de Mesta Organic Verdejo van de Albert Heijn. Dit is een fris witte wijn. Zelf vond ik deze wijn erg lekker en had ik de wijn een 7 gegeven. De wijn heeft een lichte rokerige smaak en is erg lekker bij een visgerecht. De mest Verdejo komt uit Spanje.

9. 

Op nummer 9 staat met een 6.3 de The Artist’s Impression Rosé van de Grape Distrcict. Deze wijn heeft een hele sterke smaak, waardoor je er echt van moet houden of niet.

8.

Op nummer 8 is de Rosé d’anjou 2015 – Vins et terroirs de Loire geëindigd van de Lidl met een 6.4. De smaak van deze rosé is wat zoet en fris. Houdt je niet zo van zoet? Dan is een d’anjou rosé niet voor jouw weggelegd. Maar verwar dit niet met zoete witte wijn, daar houd ik zelf namelijk ook niet van. Deze rosé is half zoet. Zelf gaf ik deze rosé een 8.

7.

De 7e plek gaat naar de Tiger Horse Chenin Blanc Viognier van de Hema met een score van 6.5. Deze wijn komt uit Zuid-Afrika en is een vol witte wijn. Zelf proefde ik een beetje een ananas smaak in de wijn, maar vond hem wel lekker.

6. 

Nummer 6 is met een 7 beoordeeld. De Haute Vallee de l’Aude Chardonnay van de Lidl. Deze chardonnay had een heel verassend smaakje, waardoor hij bij de meeste erg in de smaak viel. Het is een erg frisse wijn, wat mij heel erg aan de herfst doet denken.

5.

Op de 5e plek staat de Casillero del Diablo – cabernet sauvignon van de Albert Heijn met een 7.2 als score. Dit is een sterk rode wijn uit Chili. De smaak is erg scherp, maar dat maakt hem niet minder lekker.

4. 

Nummer 4 is een licht rode wijn uit Roemenië, namelijk de La Umbra Pinot Noir van de Gall & Gall. Deze wijn heeft een gemiddelde van 7.3 gescoord. Deze rode wijn is een erg toegankelijke wijn en heeft een fruitige smaakt. Het lekkerst is deze wijn als je hem van te voren een half uurtje in de koelkast doet voor serveren.

3.

De Berberana – Dragon Tempranillo van de Albert Heijn staat op de 3e plek met een 7.4. Deze wijn komt uit Spanje en heeft een boterige/volle smaak. Wat ook nog eens een leuke bijkomstigheid is, is dat deze wijn vaak in de bonus is bij de Albert Heijn!

2.

Op de 2e plek is geëindigd de zwaar rode wijn Farnese Fantini Primitivo die je kan kopen bij de Albert Heijn. Deze wijn heeft een 7.9 gescoord en is daarmee de op een na hoogste van deze lijst! De wijn komt uit Italië en heeft een volle maar wel subtiele smaak.

1.

En de winnaar is… Domäne Wachau Grüner Veltliner! Deze wijn kun je kopen bij de Hema. Hij heeft gewonnen met een gemiddelde score van 8.1! Daarmee is deze wijn de beste wijn van de dag geweest. Wat grappig is, omdat het de eerste wijn is die we geproefd hebben. Deze wijn komt uit Oostenrijk en is een frisse witte wijn. Zoek je een witte wijn? Zoek dan niet verder! Deze wijn vind eigenlijk iedereen wel lekker.

In het kort:
10. Mesa Organic Verdejo – Albert Heijn – €4,99
9. The Artist’s Impression Rosé – Grape District – €5,79
8. Rosé d’Anjou 2015 – Lidl – €3,49
7. Tiger Horse Chenin blanc Viognier – Hema – €5,-
6. Haute Vallee de l’Aude Chardonnay – Lidl – €3,49
5. Casillero del Diablo – Albert Heijn – €3,99
4. La Umbra Pinot Noir – Gall & Gall – €5,49
3. Berberana Dragon Tempranillo – Albert Heijn – €5,79
2. Farnese Fantini Primitivo – Albert Heijn – €4,99
1. Domäne Wachau Grüner Veltliner – Hema – €7,-

Wat is jouw favoriete supermarktwijn?

Misschien vind je dit ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *