Te gast: ‘Zoeken naar geluk in mijn leven’

Marrit schreef voor Lisa in the Sky een gastblog over: β€œWat maakt jou blij en gelukkig?”. En ze geeft ook nog eens een tip weg hoe je blijdschap uit andere dingen kunt halen!

Voordat ik dat doe zal ik me eerst eens voorstellen. Ik ben Marrit, 19 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Ik heb zelf een blog waarop ik vooral schrijf over boeken die ik gelezen heb. Ik stel mezelf vaak de vraag wat me gelukkig maakt, omdat ik mezelf bewust wil worden van de mooie en leuke dingen in het leven. Waarom? Ik ben iemand die eigenlijk heel negatief is ingesteld. Ik kijk eigenlijk altijd naar wat er fout gaat en kijk ook altijd op tegen de dingen die ik de volgende dag ga doen, omdat ik bang ben dat het allemaal mis gaat. Je snapt denk ik wel dat ik hier niet echt gelukkiger van word en daarom heb ik de uitdaging aangenomen om op te schrijven wat mij gelukkig maakt en waar ik mijn energie uit haal.

‘schrijven, lezen en muziek’

Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer dingen me te binnen schieten, maar ik zal toch ergens moeten beginnen. Als eerste haal ik heel veel energie en geluk uit schrijven. Ik schrijf recensies over boeken, ik schrijf over wat ik op een dag heb meegemaakt en af en toe schrijf ik fantasie verhalen. Ik kan zo alle gedachten van me afschrijven, daarom doe ik dit meestal aan het einde van de dag. Dan ben ik moe en heb ik veel aan mijn hoofd, dus door te schrijven kan ik dat allemaal een plekje geven en laten gaan waardoor ik een stuk meer rust in mijn hoofd heb en met een blij gevoel naar bed ga. Uiteraard houd ik ook van lezen, anders zou ik geen recensies schrijven. Als ik lees, kan ik de wereld hier even achter me laten en kan ik voor eventjes in iemand anders zijn wereld duiken. Hier haal ik veel voldoening uit, maar ook veel rust. Ook luister ik vaak muziek. In muziek kan ik mijn gevoel kwijt en kan ik mezelf laten gaan, in wat voor bui ik ook ben. Muziek maakt me gelukkig en ik neem het dan ook overal mee naartoe.

‘boost aan energie’

Ik heb twee katten thuis en ze maken me ontzettend gelukkig. Ik geniet er echt ontzettend van als ze bij me komen om te knuffelen, maar het maakt me ook blij om ze met elkaar te zien spelen en lol maken. Ze leiden een heel onbezorgd leven en soms zou ik willen dat ik dat ook kon. Het zijn ook twee hele grote sukkels, dus ik kan altijd om ze lachen. Ik sport ook, waardoor ik al mijn energie kwijt kan in wat ik het liefste doe. Ik kan al mijn frustratie, woede en verdriet er gewoon uit zwemmen op maandagavond en dat geeft me een enorme boost aan energie moet ik zeggen.Β Marrit geluk

Ik weet ondertussen nog veel meer dingen, maar ik ga nog 1 ding benoemen. Ik haal veel energie uit gesprekken met vrienden. Goeie gesprekken, grappige gesprekken, het helpt allemaal. Je weet gewoon dat ze voor je klaarstaan en dat ze je altijd willen helpen of tips willen geven als er iets is, maar ik weet ook dat ik gewoon ongeneerde gesprekken vol met grapjes en lol kan voeren met ze en dat is gewoon iets waarvan ik zeker weet dat ik het zou missen en dat ik niet zo gelukkig zou zijn als het er niet zou zijn.

De tip van Marrit:

Mijn tip voor jou om blijdschap uit andere dingen te halen is dat je niet te ver moet zoeken. Ik vond het ook moeilijk om het zomaar even uit te spreken, dus probeer het anders op te schrijven. Geluk ligt niet zo ver om de hoek, dus zoek het, vindt het en keep it close!

Voor degenen die interesse hebben in mijn blog: www.justmejustbooks.wordpress.com

~ Live Your Life Reading

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *