Mijn ultieme tosti

Ultime tosti

Een tosti kan echt zo lekker makkelijk zijn. Met ham/kaas en natuurlijk ketchup! Persoonlijk houd ik niet zo van ham op mijn tosti en doe eigenlijk alleen maar kaas op mijn tosti. Dippen in ketchup en klaar is kees. Maar je kan ook echt een feestje maken van je tosti. Weest creatief en mix eens wat! Hierbij mijn 4 ongewone maar wel erg lekkere tosti recepten.


Ik heb vandaag voor jullie 2 hartige recepten en 2 zoete recepten. Laten we beginnen met de hartige tosti’s.

Tosti 1:

– Courgette
– Rode Paprika
– Verse geitenkaas
– Pijnboompitjes
– 2 sneetjes brood

Allereerst: doe het tostiapparaat aan, dan kan ie alvast goed voorverwarmen!
Snijd de courgette en paprika in plakjes en gril ze in een grillpan of in de oven. Zelf vind ik een grillpan fijner, omdat je op deze manier ze niet vergeet dat ze in de oven zitten (en ze dus niet verbranden, oeps!). Bak de pijnboompitjes kort op in een koekenpan, totdat ze een bruine kleur hebben. Ruik je dat? Heerlijk de geur van gebakken pijnboompitjes! Als je de pijnboompitjes bakt in een koekenpan hoef je hier trouwens geen boter of iets dergelijks bij te doen. Pak 1 snee brood en leg hier de gegrilde courgette en paprika op. Verdeel hierover de verse geitenkaas hoeveel je zelf wilt en ten slotte de pijnboompitjes. Doe het andere sneetje er bovenop en in het tosti apparaat ermee!

Tosti 2:

– 1 blikje tonijn (uitgelekt)
– 1 kleine ui
– augurk
– bieslook
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– 1 el. mayonaise
– 1 tl. paprikapoeder
– 2 sneetjes brood

Snijd de ui, agurk, rode paprika en groene paprika klein. Mix de fijngesneden groente met de tonijn en doe hier de mayonaise doorheen. Voeg vervolgens de paprikapoeder toe en de bieslook naar smaak. Je kan eventueel ook nog zout en peper toevoegen, maar ik vind de tonijn met paprikapoeder altijd al genoeg smaak hebben. Doe het mengsel op een sneetje brood en spreid het goed uit. Doe het andere sneetje brood er bovenop en het kan in het tosti apparaat.

En lijkt het je wat? Zo niet, dan hoor ik het ook graag! Ik sta open voor alle suggesties πŸ™‚
Of ben je misschien een echte zoetekauw? Check hieronder dan de zoete tosti’s! Het zijn net gebakjes.

Tosti 3:

– 1 appel
– 1 tl. kaneel
– rozijnen
– 1 el. appelmoes (light)
– 2 sneetjes brood

Snijd de appel in plakjes. Ik gebruik hier een kaasschaaf voor, zodat de plakjes heel mooi dun worden. Als je de appel in plakjes hebt gesneden meng dit dan met de kaneel, rozijnen en de appelmoes. Doe het mengsel op een sneetje brood en verdeel het goed. Doe het tweede sneetje brood er bovenop en doe het in het tostiapparaat. Wil je jezelf extra verwennen? Het is ook erg lekker als je daarna gesmolten chocola over de tosti drapeert.

Tosti 4:

– Banaan
– 1 el. nutella
– 2 sneetjes brood

Snijd de banaan in plakjes. Besmeer 1 broodje met nutella en verdeel hier de plakjes banaan over. Doe het andere broodje erop en zo snel kan het al klaar zijn! In het tostiapparaat en klaar! πŸ™‚

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

  1. De banaan/nutella tosti klinkt zoooo goed <3 En van de hartige lijkt die met tonijn mij erg lekker. Heb er eigenlijk nooit over nagedacht om andere soort tosti's te maken dan met ham en kaas. Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *