Mijn reis naar geheime pareltjes.. #1

Mijn reis naar geheime pareltjes in Amsterdam…

Je kent het wel, een grote stad en zoveel keus qua lunch tentjes of restaurants. Waar moet je nou gaan eten? Waar is het lekker en betaalbaar? Zelf kom ik in Amsterdam bijvoorbeeld altijd uit bij toeristische plekjes en dat wil ik niet meer. Dus ik ben mijn zoektocht naar geheime pareltjes begonnen! Niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland wil ik dit gaan doen.Β 

F i l t e r

De eerste parel die ik heb gevonden is Filter in Amsterdam. Dit cafeetje zit vlakbij het Waterlooplein en vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 10 minuutjes, 5 minuutjes met de metro en 5 minuutjes lopen. Ideaal dus! Je kan hier heerlijk ontbijten en lunchen, of gewoon lekker een kopje koffie drinken met een zelfgemaakt taartje erbij! Wat dacht je van homemade carrot cake? Of scones? Yum!
Filter Amsterdam

Naast dat je hier lekker en ook gezond kan eten, kun je tijdens je kopje koffie ook je laptop open klappen om te werken. Dat is hier doodgewoon. Perfect voor studenten zoals ik. Ik vind het altijd zo fijn om in een tentje zoals Filter aan school te werken en ondertussen wat lekkers te eten. Voor mij werkt dat super inspirerend!

De ontbijtcombo

Ik had de ontbijtcombo van 4 verschillende keuzes genomen. Het was half 12 en ik had nog niet echt goed ontbeten die ochtend vanwege haast. De ontbijtcombo bestaat uit de volgende keuzes:Ontbijt combo bij Filter

  • Yoghurt met granola of een broodje met kaas, tomaat en komkommer
  • Croissant met nutella of jam of …
  • Vers fruit of de surprise van de dag
  • Thee, koffie of cappuccino

Ik ging voor de yoghurt met granola, de croissant met jam, de surprise en een cappuccino! Ik wilde wel graag fruit, maar ik voelde me gedurfd dus ik ging voor de surprise haha. De surprise was een homemade scone met room, overheerlijk! Alles was heerlijk en zag er super leuk uit. Het oog wil natuurlijk ook wat. Het vulde echt ontzettend goed, wat natuurlijk heel fijn is. Maar ik baalde een beetje, omdat er zoveel lekkers op de kaart stond wat ik eigenlijk allemaal wel wilde uitproberen!Β 

Later in de middag had ik nog de stootje van de dag genomen. Dat was met bramen, aardbeien en munt. Hmm! Ben je al een beetje jaloers op al dat lekkers?

In het kort:
Wat? Filter
Waar? Amsterdam
WiFi? Ja, gratis
Favo gerecht? De ontbijtcombo van 4 verschillende keuzes voor de grote eter zoals ik

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *