Waarom ben ik gezond gaan doen?

Waarom ben ik gezond gaan doen? Wat waren mijn redenen en motivatie om dit te gaan doen? Toen ik terug kwam van mijn reis in San Francisco was ik niet meer tevreden over mijn lichaam. Ik was een beetje aangekomen. En dat was voor mij de eerste stap naar een gezonder leven. Naast dat ik aangekomen was, zat ik ook niet meer zo lekker in mijn vel en wilde ik daar ook meer aandacht aanbesteden. Je leeft immers maar 1 keer en dan wil ik dat ook goed en happy doen.

Gezond eten met een wijntje

Ik begon met sporten en veranderde mijn voeding. Er kwam meer groente en fruit in huis en ik was me ervan bewust wat ik at. Ik was begonnen met een dieet, maar daar werd ik nog ongelukkiger van, dus ik ging het anders doen. Ik was me er goed van bewust dat het voor mij niet werkte als ik allerlei regeltjes heb om me aan te houden. En ook gewoon moet kunnen genieten. Wat voor mij betekend bijvoorbeeld een glaasje wijn in het weekend. En dit werkte heel goed voor mij! Ik vond een goede tussenweg van gezond eten, maar ook blijven genieten met iets lekkers zo af en toe en wel afvallen.

‘In het leven moet je ook kunnen genieten, en niet alleen maar streng voor jezelf zijn’

Naast dat ik mijn voeding heb aangepast en ben gaan sporten ben ik ook andere stappen gaan ondernemen om lekkerder in mijn vel te zitten. Zo heb ik een grote hobby van mij weer opgepakt, namelijk zanglessen nemen. En probeer ik nieuwe dingen uit, ontmoet ik nieuwe mensen en besteed ik meer tijd aan mij en hoe ik mij voel. Ik wordt geรฏnspireerd en geรซnthousiasmeerd door vanย alles om mij heen. En alles waar ik blij en energierijk van wordt probeer ik op te pakken. Alles wat mij als het ware naar beneden haalt, probeer ik van me af te zetten. Ik heb gemerkt dat ik hierdoor veel meer energie heb en vrolijker door het leven ga.

Nu probeer ik anderen te inspireren en te helpen met mijn blog. Om samen zoveel mogelijk uit het leven te halen wat er in zit. Waarom wil jij gezond gaan doen? Wat is jouw motivatie?

Misschien vind je dit ook leuk:

3 reacties

  1. Je bent goed bezig he Lies ๐Ÿ™‚ Ik vind het zo tof dat je zoveel dingen probeert met koken en daar echt de tijd voor neemt. Dat vind ik zelf echt lastig, terwijl het juist zo leuk kan zijn (ik ben gewoon lui haha). Waarom ik gezond (probeer) te eten is om lekker in mijn vel te zitten ๐Ÿ™‚ Ik doe dan ook steeds meer aan pilates en yoga in plaats van zware cardio lessen, hier krijg ik veel meer energie van~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *