Mijn top 3 amuses

Kerst staat weer voor de deur en dat betekend ook dat heerlijke kerstdiner. Als je mazzel hebt heb je zelfs meerdere avonden een kerstdiner! Ik heb bijvoorbeeld 3 families die ik moet verdelenย over 2 dagen.. well you get the picture. Maar ik hou ervan en doe het met alle liefde! Naast al dat heerlijke eten, vind ik de amuses tussendoor ook altijd heerlijk. Ook al is het maar een klein hapje, ik kan er erg van genieten.
Spoom

Op nummer 1 staat dan ook zeker weten de ‘spoom’ amuse! En je hebt dit gemaakt in een handomdraai. Wat heb je nodig? Citroen sorbetijs, champagne of een andere mousserende wijn en champagneglazen. Je doet 1 bolletje ijs in het glas en schenkt daar de wijn bij. Hoeveel wijn? Wat je zelf lekker vind. Et Voila! Een heerlijke amuse.

Rosbiefcarpaccio

Op nummer 2 staat de rosbiefcarpaccio. Ik hou sowieso heel erg veel van rosbief en carpaccio dus deze kan niet misgaan bij mij. Wat je nodig hebt voor 1 amuse is een plakje rosbief, een klein beetje sla (ik gebruik rucola sla melange), een theelepel groene pesto, parmezaanse kaas, een paar pijnboompitjesen en zout & peper. Leg in het midden van de rosbief de sla, de theelepel pesto en een paar pijnboompitjes. Rol het plakjes rosbief op of maak er een klein zakje van met een prikkertje en garneer met parmezaanse kaas. Zout en peper toevoegen en klaar! Hmm heerlijk!

Kaasplankje

Ten slotte is een van mijn favoriete amuses kaas! Een mini kaasplankje, ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan hiervoor 2 of 3 verschillende soorten kaas doen, waarvan je een klein hapje op een schoteltje of plankje legt. Ik zelf zou voor een stukje brie en een blokje oude kaas gaan bijvoorbeeld. Hoe ouder hoe beter.

Wist je trouwens dat de 2e amuse ook makkelijk als voorgerecht geserveerd kunnen worden? Als je de portie iets vergroot.

Wat is jouw favoriete amuse?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *