Te gast: Waar Sytse blij van wordt

Sytse 'Het groene Boertje'

Hoi! Ik ben Sytse van Het Groene Boertje. Vandaag ga ik je vertellen waar ik blij van word.

Natuurlijk word ik blij van een vers bed, de eerste lente dag, lieve vrienden om me heen, gezellig uit eten en een spannende vrijpartij. Maar waar ik echt blij van word..

.. eten. Ik ben zo dol op eten. Sinds 28 juli eet ik veganistisch en ik voel me fantastisch! Dankzij mijn nieuwe levenswijze ben ik een ster geworden in koken en bakken. Ik bedenk alle recepten zelf en als het dan lukt, ben ik zo trots als een aap met zeven lullen.

Nasi

Bij mijn vrienden en familie sta ik bekend om mijn zelfbedachte veganistische nasi. Als mensen komen eten, willen ze steevast dat ik “Sytse’s nasi” maak. En dat doe ik met alle liefde. En als mensen dan genieten en een extra bordje opscheppen, ben ik zo blij! Afgelopen vrijdag at een vriendin het voor het eerst. Ze heeft wel achtendertig keer gezegd dat ze het “heel lekker” vond. Ze zat poepievol en had zichtbaar genoten van “een maaltijd zonder vlees”. En ze zei nog: “Ik mis het vlees niet eens!” Kijk, dat is het hΓ¨, mensen zijn zo gewend om vlees te eten dat het bij een vegan maaltijd vaak wordt gemist. En dat is nergens voor nodig. Het recept vind je hier!

Blij: NasiKoekjes bakken

Ik bedenk ook vaak zelf hoe ik koekjes, crackers of reepjes kan maken. Zo heb ik heerlijke kokosmacronen gemaakt, crackers van lijnzaad en heerlijke zoetzure muffins. Natuurlijk mislukken ook veel ideeΓ«n. Zo dacht ik laatst zelf veganistische burgers te maken. Helemaal volgens eigen recept. Dat werd een kleffe bende. Toen bedacht ik dat ik er best havermeel doorheen kon doen. Daar werd het al een stuk beter van. Ook maakte ik heerlijke koekdeeg-kokosballetjes voor de verjaardagsvisite. Dat maakte ik van kikkererwten, agavesiroop, chocoladestukjes en geraspte kokos. Ik had ze op tafel gezet en binnen 10 minuten waren ze op. Met zo’n compliment is mijn dag helemaal gemaakt. Blijer kun je mij niet krijgen hoor.

Misschien vind je dit ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *