Te gast: Geniet Geniet Geniet

Lisa, je schreef “Ikzelf ben heel erg bezig met het genieten van mijn leven, dingen doen die ik leuk vind en waar ik energie uit haal en mijn dromen volgen. Ik probeer dan ook anderen met mijn blog te inspireren en/of handvaten te geven.”
 Wat een goed idee en wat een mooi uitgangspunt voor je blog! Ik kan het van harte toejuichen, meer genieten van het leven!

Ik ben zelf erg blij met de dingen die ik heb gedaan in mijn leven (de studies die ik heb gevolgd, in het buitenland gewoond, bv.)Judith geniet
en met mijn huidige leventje van huisje-boompje-beestje ben ik ook blij.

Mijn moeder zei ooit iets wat ik goed heb onthouden: je kan beter spijt hebben van de dingen die je wél hebt gedaan dan van de dingen die je níet hebt gedaan! Dus ik ben er na de middelbare school veel op uit getrokken en heb wat risico’s hier en daar genomen door de beslissingen die ik nam. Er is niks dramatisch uit voort gekomen dus helemaal prima :-)
Ik beantwoord graag je vragen over genieten, geluk en energie, daar komen ze!

Waar word je gelukkig van?

Ik probeer echt het geluk uit kleine dingen te halen. Dat kan zijn een heerlijk cappuccino-moment op de bank, keihard meeblèren in de auto met een tof liedje of in de tuin zitten en de bedrijvigheid bekijken van de fladderende en kruipende beestjes. Of als ik rijpe frambozen of bramen zie hangen. Of als mijn kleine peuter enthousiast komt aanrennen omdat hij een slakje ziet kruipen…

Waar haal je je energie uit?

Van dingen voor mezelf doen. Dat kan zijn een lekker warm bad, sporten of een voorstelling bezoeken. Me verwonderen eigenlijk is dat laatste. Dat heb ik ook met museumbezoek.
Maar ook van een leuke werkdag of lekker lachen met collega’s krijg ik energie!

Hoe probeer jij zoveel mogelijk te genieten van het leven/wat is jouw manier om dit te doen?

Mijn agenda zo te vullen dat er ook dagen niks in staat. Maar ook zeker dat er iets leuks in het vooruitzicht is, zoals bv. een voorstelling of leuk uitje. Of al nadenken over een volgende vakantie, dat is ook altijd leuk!

Heb je nog tips voor anderen om te genieten van het leven?

Zoek het in de kleine dingen. Verwonder je als je kleine ik die nog in je zit.
Kun je kiezen tussen geld uitgeven aan iets materieels of een ‘beleving’, kies dan voor dat laatste. Aan de herinneringen heb je nog zo lang plezier.
Pak je ‘niet-behulpzame overtuigingen’ aan zoals dat zo mooi heet en ruim je issues op. Zadel er vooral je kids niet mee op. Ik heb vorig jaar een training gevolgd waardoor ik veel prettiger en zelfverzekerder in het leven sta. Mijn overtuigingen zijn aangepakt en mijn issues opgeruimd. Een aanrader voor iedereen. Wil dit blog niet per se gebruiken voor reclame maken haha dus als je meer wilt weten dan laat het me gerust weten, ik vertel je er graag over!

Dat was het, en nu… verder gaan met GenietGenietGeniet!

Judith van www.leesleeslees.nl

Logo LeesLeesLees

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *