Te gast: Ontzettend trots!

Gezin

Sinds drie weken ben ik begonnen bij mijn nieuwe werk. En dat brengt tot nu toe nog elke dag de vraag: “Heb je al kinderen?” Dan antwoord ik altijd met een brede glimlach: “Ja, drie!” Dan valt hun mond open en zeg ik er nog vlug bij: “Eigenlijk vier, met mijn man zijn oudste zoon erbij.”

Ik vind het altijd komisch hoe hun mond dan nog verder openvalt en ze verbaast uitroepen: “Vier!” Zalig vind ik die reacties! En dan meestal volgt nog de zin: “Dat zal wel druk genoeg zijn!” Dan heb ik het gevoel dat ik me moet verdedigen tegen al die vooroordelen en dan antwoord ik heel zelfzekerd: “Ja, maar ik heb niets liever!” Want ik ben zo fier op onze kinderen. Ik heb graag die drukte in huis. En ook al zit ik soms eens met mijn handen in het haar, ze zijn echt mijn alles. Dus als iemand me eens zou vragen: “Wat maakt jou gelukkig?” Dan antwoord ik zonder nadenken meteen: “Mijn gezin, inclusief onze vier kinderen!”

Schrijven

Zal ik er een top drie van maken? Want op de tweede plaats staat schrijven, heel ruim gekeken. Vroeger deelde ik mijn geheimen alleen op papier aan mijn trouwe dagboek. Het schrijven is uitgegroeid tot echte verhalen, en sterke gedichten. Uit die pure liefde is de start om te bloggen begonnen.

Lezen

Op drie staat iets dat heel nauw verbonden ligt aan schrijven, en dat is boeken lezen. Vind me maar een boekenwormpje. Want dat ben ik echt! Ik ga dolgraag naar de bibliotheek om met mijn neus tussen de boeken te snuffelen. Om naar huis te gaan met een hoge stapel boeken op mijn fiets, waarvan ik dan pieker welke ik eerst zal lezen…

Mijn energie om de drukke dag door te komen haal ik dan ook uit het lezen, dat ontspant me helemaal. Ook haal ik veel energie uit mijn rondjes op de fiets, mijn trouwe vervoersmiddel. Door de natuur fietsen, en mij even door de lucht laten glijden met de benen van de pedalen… Daar kikker ik van op! Zoals je leest kan ik echt genieten van de kleine dingen. Geef me tijd om samen met mijn man te koken in de keuken, om daarna om het laatste schepje saus te vechten = zalig!

Trots op het gezin
Een kiekje uit ons interieur..

Mijn boodschap aan mijn lezers is: geniet van het leven! En dan vooral van de kleine dingen! Het hoeft niet altijd een grote reis of een duur cadeau te zijn. Maar leer ook genieten van een lieve knuffel, een knutselwerkje van de kinderen, of van een kaarsje ’s avonds op tafel, … Neem elke dag aan als een geschenk, en probeer meer te glimlachen!
Liefs MaMa TeiGetje Silvy

Misschien vind je dit ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *