Te gast: ‘even helemaal offline zijn’

Genieten van de Veluwe

‘Het leven maakt wonden, maar heeft ook de kracht om te genezen. Haal eruit wat erin zit.’ – MC Kleuver

Iedereen heeft een tijd in het leven dat het even tegenzit. Zo bouw je alleen geen positieve herinneringen op. Positiviteit is iets wat een mens nodig heeft, dagelijks, zou ik bijna willen zeggen.

Als je na een dag dat alles verkeerd gaat thuis komt en meteen naar bed gaat, dan kan ik dat begrijpen. Het lijkt me dan toch leuker om de dag af te sluiten door gezellig bij de open haard te gaan zitten en je gedachten te laten verdwalen in de vlammen. Anders zal de dag nog lang in je geheugen gegrift staan als ‘zwarte dag’. En misschien voelt dat ook wel zo, maar op elke dag gebeurd wel iets moois. Genieten - Mitchel

Energie

Energie haal ik uit het schrijven van verhalen, columns en mijn blogs. Dat vind ik echt heel erg leuk om te doen. Ik heb het idee dat ik mijn eigen verhaal mag vertellen en dat ik dit kan vertellen aan de wereld. Het komt vaak voor dat mensen mij herkennen in mijn verhalen. Op scouting doe ik heel veel. Ik ben lid, leiding en verhuurder. Ik houd ervan om dingen te kunnen voorbereiden en te kunnen regelen, zodat de kinderen zich lekker kunnen vermaken. Daar haal ik echt mijn energie en kracht uit. Het is niet veel in de week, maar wel een positieve herinnering erbij. En als er dan iets fout gaat, dan kun je alleen op zoek gaan naar een (goede) oplossing en de onjuistheid te laten waar hij hoort te liggen, in een kast met zeven sloten.

Genieten

Genieten, dat zouden sommige mensen echt vaker moeten doen, denk ik. En waarschijnlijk hoor ik ook in die categorie. Steeds vaker hoor ik van mensen dat ik te weinig tijd heb om af te spreken en te druk ben met schrijven of scouting. Daarom probeer ik om ongeveer eens per week iets met iemand af te spreken en een prettige wandeling te maken door het mooiste bos van Nederland, de Veluwe. Ik kan echt genieten van de vogels die je hoort fluiten of de omgevallen bomen die het landschap compleet maken. Die bomen zullen er de komende jaren ook nog wel staan, dus ik denk dat je elke keer weer gaat kijken naar dingen die niet standaard zijn. En het lekkerste van allemaal is dat je helemaal offline kunt zijn voor een paar uur. Je kunt de hele mensheid even vergeten en je concentreren op de paadjes die je gaat bewandelen.

Ik wil iedereen nog even meegeven dat je minstens een half uur vrije tijd per dag aan jezelf moet besteden. Ga een goed boek lezen, maak een wandelingetje of ga erop uit met je fotocamera. Dit is belangrijk voor je, omdat je zo lekker tot rust komt en goed kan slapen.

Misschien vind je dit ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *